OVER ALEXANDRA

I love to co-create with you!
I love to co-create with you!
Alexandra Wip

MIJN ARTJOURNAL STORY

Door de jaren heen heb ik altijd artjournals bijgehouden. Eerst als hulpmiddel bij het creatieve proces, later raakten creativiteit en inspiratie verweven met reflectie en persoonlijke groei.

Na de geboorte van mijn dochter heb ik rugklachten ontwikkeld; grote projecten in de kunstdecoratie konden absoluut niet meer en zelfs gewone dagelijkse bezigheden kostten heel veel moeite. Mijn artjournal werd een plek om te creëren en persoonlijke thema’s een plek te geven. Ik ondervond dat je zo happy kan zijn als je je eigen leven creatief vormgeeft in je artjournal!

Ondertussen was het een heel lange weg van vallen en opstaan. Het werd een ontdekkingsreis naar mezelf, naar grenzen, naar mogelijkheden en naar werken vanuit je hart. Ik ben Alexandra’s Artjournal gestart om mijn passie met jou te delen!

Een Artjournal is persoonlijk, het gaat altijd over jezelf

Over Alexandra

Even voorstellen: ik heet Alexandra Wip Ik ben een eerste graads docent tekenen en heb een achtergrond in de mode.

Als klein meisje was ik altijd hele dagen aan het tekenen. Kunst, design en mode waren mijn passie. Een logische stap was dat ik iets kunstzinnigs ging studeren. Het werd een eerste graads lerarenopleiding tekenen en vervolgens mode op de Rietveld Academie. Ik heb gewerkt in Milaan en Parijs en maakte onder meer mode-illustraties.

Door de jaren heb ik verschillende creatieve bedrijven gehad; een wenskaart uitgeverij en een kunstdecoratie-bedrijf waar grote vloer- en wandschilderingen werden ontworpen en uitgevoerd.
Klanten en opdrachtgevers waren onder andere:

  • De Bijenkorf
  • het Amstel hotel
  • Vendex
  • Perry Sport

Door goed te luisteren naar mijn lichaam was ik op zoek naar iets kleinschaligers. Dicht bij huis; in het zaaltje van het Karthuizershof heb ik drie jaar lang mijn kunstclub voor kinderen begeleid in de leeftijd van zes tot twaalf. Alle lessen door mij bedacht; iedere keer een nieuw thema gekoppeld met een kunsttechniek. Niet het gewone kinder-knutsel werk maar gebruik makend van hoogwaardige kunstmaterialen en echte kunst-inspiratie! Belangrijkste was: dat ieder kind in een veilige omgeving op zijn of haar niveau kon stralen! De reacties van ouders en de kinderen waren hartverwarmend.

artjournal-boekjes

Er is geen goed of fout. Er is geen gedateerd of out of season.
De dingen zijn gewoon zoals je ze voelt:
vanuit het hart.

Boek nu een

CURSUS OF
WORKSHOP

KIES EEN WORKSHOP