Over Alexandra

I love to co-create with you!

A curated life

Mijn missie is je kennis te laten maken met de mogelijkheden die creative journaling biedt. Zodat jij ook je leven, je thema’s op een creatieve manier op papier kan zetten.

Het resultaat is dat je een creatief inkijkje krijgt in wat je beweegt en inspireert.

Ik geloof heel erg in “ a Curated Life”.  Dat betekent: je gaat kijken en waarderen waar je blij van wordt, je gaat editen, filteren en verwerken waar je blokkades liggen. Kortom; je gaat je leven veel bewuster vieren!

portret groen zittend
Een Artjournal is persoonlijk, het gaat altijd over jezelf

Kunst, design & mode

Als klein meisje was ik altijd hele dagen aan het tekenen. Kunst, design en mode waren mijn passie. Een logische stap was dat ik iets kunstzinnigs ging studeren. Het werd een eerste graads lerarenopleiding tekenen en vervolgens mode op de Rietveld Academie. Ik heb gewerkt in Milaan en Parijs en maakte onder meer mode-illustraties.

Door de jaren heb ik verschillende creatieve bedrijven gehad; een wenskaart uitgeverij en een kunstdecoratie-bedrijf waar grote vloer- en wandschilderingen werden ontworpen en uitgevoerd.
Klanten en opdrachtgevers waren onder andere:

  • De Bijenkorf
  • het Amstel hotel
  • Vendex
  • Perry Sport
materiaal voor een artjournal
materiaal voor een artjournal

Mijn Art journal Story

Door de jaren heen heb ik altijd artjournals bijgehouden. Eerst als hulpmiddel bij het creatieve proces, later raakten creativiteit en inspiratie verweven.

Na de geboorte van mijn dochter had ik ernstige rugklachten ontwikkeld;  grote projecten in de kunstdecoratie konden absoluut niet meer en zelfs dagelijkse bezigheden kostten veel moeite.

Mijn artjournal werd een plek om te creëren en persoonlijke thema’s een plek te geven. Ik ondervond dat je zo happy kan zijn als je je eigen leven creatief vormgeeft in je artjournal.

Ondertussen was het een lange weg van vallen en opstaan. Het werd een ontdekkingsreis naar mezelf, naar grenzen, naar mogelijkheden en naar werken vanuit je hart.

Ik ben Alexandra’s Artjournal gestart om mijn passie met jou te delen!

artjournal-boekjes
Er is geen goed of fout. Er is geen gedateerd of out of season. De dingen zijn gewoon zoals je ze voelt: vanuit het hart.

Never let a good crisis go to waste.

Net als bij heel veel ondernemers heb ik flink moeten incasseren tijdens de Coronaperiode. Mijn bedrijf was nooit echt van de grond gekomen; net als voor velen  waren het heel onzekere tijden en ondertussen moest er ook een gezin, dat ook flink geraakt werd door de vele corona-maatregelen, draaiende worden gehouden.

Maar: Never Let a  Good Crisis Go to Waste! (Winston Churchill)

In deze periode ontdekte ik  onder andere de gekleurde vulpen inkten.  Mijn eigen Art-journals waren altijd best groot, liggend A3, en voornamelijk collages. Tijdens de vele lockdowns ben ik in veel meer kleinere boekjes gaan werken en ook vaak in verschillende tegelijk, en veel gaan schrijven en schetsen. Vooral over de dagelijkse ontmoetingen en ingevingen, de persoonlijke thema’s die naar boven kwamen.

Tijd voor reflectie te over.

materiaal voor een artjournal

Meedoen aan een

cursus of workshop?

Alexandra Wip
06 – 81 98 31 86
madebyalexandra@gmail.com
KvK nummer: 75977680

Gratis 10 tips om met Art Journaling te starten

Workshop for business